Zöldségeskert

Tavaszi élet a magaságyásokban

Ősszel készültek a magaságyásaink, ezért ez az év lesz az első tapasztalatunk a bennük való termesztés tekintetében. Ősszel került bele fokhagyma, saláta és borsó. A borsó nem kelt ki, illetve tavasszal néhány mag kihajtott, de el is fagyott, így ezzel nem jártunk szerencsével. Valószínűleg az is baj volt, hogy nem tél alá vethető fajtájú borsót vetettünk, hanem Zsuzsi fajtájút.

A fokhagyma nagyon szép erős, eddig még nem volt ilyen fokhagymánk márciusban, bízunk benne, hogy feje is lesz (talán már írtam valahol korábban, hogy nekem még sosem sikerült szép nagyfejű fokhagymákat termesztenem sem itt, sem a korábbi, alföldi kertünkben, de talán idén a magaságyásokban máshogy lesz!)

Az ősszel vetett saláta már január-februárban a végét járta (legalábbis úgy nézett ki), most hirtelen szépen erőre kapott, és megbokrosodtak, hamarosan fogyaszthatjuk őket.

Vetettem pár hidegtűrő növényt február közepén: retket, zsázsát és rukkolát, szépen kikeltek, növögetnek:

retek és rukkola

A többi magot március elején vetettük el ide, a spenót és a zsázsa szépen kikeltek, most bújkál a saláta. Ezeken kívül került még ide sárgarépa, petrezselyem, amiknek több idő kell a keléshez.

zsázsa
spenót és zsázsa

Szóljon hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük