Hagyomány,  Otthon

Farsang-idő

A karácsonyi időszak lezárultával megkezdődött a farsang időszaka, ami idén igen kurta lesz, hiszen február 14-én, Hamvazószerdával már meg is kezdődik a nagyböjt 6 hetes időszaka. Úgyhogy ezt a rövid időszakot alaposan ki kell élvezni, és sok-sok fánkot sütni! Nálunk múlt héten el is készült az első adag, ezúttal rebarbarás eperlekvárral fogyasztottuk. A rebarbara savanykás íze nagyon harmonikussá teszi az eperlekvár tömény édességét, így nálunk még azoknak is ízlett, akik annyira nem rajonganak az édesebb lekvárokért. A rebarbarának és az epernek is június elején van a szezonja, így könnyű belőlük a lekvárfőzést időben összeegyeztetni.

Szóljon hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük