Díszkert

Kora tavaszi kertészkedés

Februárban ahogy az időjárás engedte, megkezdtük a szabadban a kerti munkákat, elsőként a nagy almafák megmetszését, majd az ágak összedarabolását, behordását.

Múlt héten egészen sokat haladtam én is a díszkertben, megkezdtem a lágyszárú évelők elszáradt hajtásainak visszavágását, megmetszettem a szőlőt is. Már szépen látszanak a tulipánok és a nárciszok.

Az összevágott, darabolt elszáradt növények mind visszakerülnek az ágyásokba mulcsként, takarásként, a talaj javítása és a talaj kiszáradásának megakadályozása céljából. Mindent, amit levágunk, azokat apróra törünk vagy darabolunk, és visszaterítjük a növények köré. Ilyenkor nem nyújtanak túl szép látványt, de nagyon hasznos, és pár hét múlva már elterelődik róla a figyelmünk, hiszen lesz már miben gyönyörködni: hamarosan nyílnak a jácintok, nárciszok, majd a tulipánok. Idővel pedig szépen lebomlik minden a nyár folyamán, észre sem fogjuk venni a zöld, virágzó növények takarásában.

Ilyentájt már a levendulákat is vissza lehet vágni
Átültettem ide, az almafa alá néhány hóvirág hagymát, hátha egyszer kialakul itt egy szép hóvirág-mező (majd az unokáknak)
Jácintok
Nárciszok
Van már némi szín is a kertben
Új szerzemény: Helleborus x sahnii ‘Winterbell” – hunyor

Szóljon hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük