Otthon

Fermentálás ismét

Ismét sütőtökös poszt következik 🙂

A tavalyi évhez hasonlóan idén sem érett be az összes sütőtök a kertben, bár most időben vetettük, mégsem. A leszedés után még napos helyre tettük a tököket, így még sokat értek, ám így is maradt jócskán, ami zöld maradt. Az első fermentálási próbálkozásom sikere után és látva a sok jó ötletet a fermentálós csoportban, úgy döntöttem, hogy a zölden maradt sütőtököket is savanyítani fogom, ne menjenek tönkre, hiszen ha még beérnének is, ennyi sütőtököt akkor sem fogunk tudni elfogyasztani. Így a mai, péntek délutáni elfoglaltságom során 13 üveget sikerült megtölteni felkockázott sütőtökkel. Ha ízleni fognak, a többit is üvegekbe töltöm!

És egy utolsó kép a szeptember 22-én eltett savanyúságok október 13-i állapotáról, a vegyes savanyúságok szépen átvették a cékla színét, két hét után lecsendesedtek, és azóta nagy részük már el is fogyott, nagyon finomak lettek:

Szóljon hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük