Otthon

Brokkolis-sonkás quiche

Már olyan sokszor jött velem szembe ez a francia étel, hogy muszáj volt kipróbálni! 🙂

Tegnap este készítettem el vacsorára, eleinte aggódtam, hogy kevés lesz, de elárulom, hogy öten teljesen jól laktunk vele, és még maradt is. Mi melegen ettük, de ha lehet, másnap reggel hidegen még finomabb!

Én most a brokkolis, sonkás változatot készítettem, de nagyon sokféle feltéttel készíthető.

A recept:

A tésztához szükséges 25 dkg liszt, 10 dkg vaj, 6-8 ek víz, pici só. A lisztbe belemorzsoljuk a vajat, összegyúrjuk a többi hozzávalóval, és egy órára a hűtőbe tesszük.

A töltelékhez 25 dkg brokkolit összedarabolunk, kis vízzel megpároljuk. 20 dkg sonkát felkockázunk, metélőhagymát apróra vágunk, és ha megfőtt a brokkoli, teszünk hozzá egy pici vajat és a sonkával, metélőhagymával összepirítjuk. Közben 2 dl habtejszínt összekeverünk 5 dkg reszelt sajttal, két egész tojással. Ezt ráöntjük a brokkolira, sóval, borssal ízesítjük.

A tésztát kinyújtjuk, pite formába simítjuk, és 180 C fokon 15 percig elősütjük. Utána ráöntjük a tölteléket, és tovább sütjük 15-20 percig.

Jó étvágyat!

(Elnézést a képek rossz minőségéért)

brokkolis-sonkás quiche

Szóljon hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük