Befőzés 2022
Idén nyáron is sokat szorgoskodtunk a befőzéssel, aminek eredményeként sikerült sok szép és finom befőttet és lekvárt eltennünk egy kis vitaminpótlásként a hideg, téli hónapokra.
Sajnos a mi gyümölcsfáink még nem adnak annyi gyümölcsöt, hogy abból rakjunk be, emiatt venni kényszerültünk, de az uborka és a paradicsom saját termés. Talán jövőre enyhébb lesz a tavasz és nem fagy el a sárgabarack, bár mi fagyzugban lakunk, így nem tudom, lesz-e olyan nyarunk, hogy saját sárgabarackot kóstolhatunk… Idén először kóstolhattuk meg a saját ringló szilvánkat, és a saját őszibarackunkat, remélhetőleg jövőre már azokból is tudunk eltenni pár üveggel.
A befőzési szezonnak még koránt sincs vége, folytatódik a paradicsombefőzés, és még szilvát is szeretnénk eltenni.