Otthon

Befőzés

Ahogy beköszönt a nyár, és elkezdenek érni a gyümölcsök, megkezdődik nálunk is a befőzési szezon. Meggyek, cseresznyék, barackok, lekvárok, uborka, paradicsom kerülnek ilyenkor az üres üvegekbe, sokszor elérve a 100+ -os mennyiséget.

A befőzés természetes nálunk, hiszen nekem az anyukám és a nagymamám is mindent befőzött, amit a kert kínált, így már egészen kislány koromtól ezt láttam, később sokat segítettem benne, így nőttem bele ebbe a szokásba. Így teljesen természetessé vált, hogy amikor saját háztartásom lett, az egyik legfontosabb dolog a házban a kamra lett, amit nyáron tele lehet töltögetni, majd télen szépen elfogyasztani. Így visszük tovább ezt a hagyományt anyáról lányára, és bízom benne, hogy majd az én lányaim is átörökítik az ő gyermekeikre, amit örökül kapnak.

Szóljon hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük